Komend weekend twee uitdagende Limburgse wandeltochten

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Wandelfanaten kunnen zaterdag 21 mei twee indrukwekkende routes afleggen in de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Het gaat om de Riet Emans herdenkingswandeling vanaf Nederweert (15 kilometer) en de Graaf van Hornepad Wandeldag (92 kilometer). Dit meldt de Limburger. 

Wandellegende 

Het Graaf van Hornepad is één van de langste Limburgse wandelpaden. Riet Emans ondernam in 2014 een monstertocht om de volledige 92 kilometer in één keer te wandelen. Dit deed hij tot en met 2016 meerdere malen. Kort na zijn derde poging overleed Emans en ter nagedachtenis van zijn inspanningen is de herdenkingswandeling vanaf 2017 in het leven geroepen.

Diverse tochten 

Op 21 mei wordt de herdenkingswandeling voor de vierde keer gewandeld. Vanaf 10:00 verzameld men zich bij wandel- en fietscafé Peerkesbos, Heugterweg 2 in Nederweert. De wandeling eindigt bij Antje van de Statie, Stationsplein 1 te Weert. De route maakt tevens deel uit van het grotere Graaf van Hornepad. Ultralopers kunnen ervoor kiezen om ook deze route uit te lopen, maar dienen al wel om 05:00 vanaf het station te starten. Voor deze echte bikkels is er onderweg de mogelijkheid om te rusten. Wandelaars kunnen daarnaast kiezen voor kleinere trajecten van 30 of 60 kilometer.

Inschrijving  

Voor beide wandelingen dienen geïnteresseerden zich in te schrijven. Dat kan door voor 18 mei te mailen naar theobeelen@kpnmail.nl of te bellen naar 0495 53 39 66. Deelname is gratis maar wandelaars moeten zelf eten en drinken meenemen. Onderweg zijn er tevens horecagelegenheden. 

Door: Nationale Recreatiegids