Nederlandse wandelroute van 1850 kilometer gaat dwars over de grens

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het NederRandpad: Een tocht van ruim 1850 kilometer langs de Nederlandse grens en terug. Deze lange afstandswandeling is alleen bestemd voor de meest doorgewinterde wandelaars. Dankzij een handige website kun je de uitdaging nu gemakkelijk aan als je het aandurft. Dit meldt Dagblad van het Noorden.   

Drie monsterroutes  

Sinds 30 april kun je met behulp van een GPS langs het NederRandpad wandelen. In wezen bestaat het pad eigenlijk uit kleinere paden langs de Nederlandse kust, de Duitse en de Belgische grens. Het kustpad bedraagt 721 kilometer en loopt van Sluis naar Bad Nieuweschans. Het Duitse Naoberpad is 415 kilometer lang en loopt van Bad Nieuweschans naar Kleve. De route langs de Belgische grens is 363 kilometer en loopt van Thorn naar Sluis.  

Etappes 

De route is opgedeeld in 85 standaard etappes die elk rond de 22 kilometer zijn. Het is dus een prima afstand om per dag te lopen, mits je er de tijd voor kan vinden. Het Groningse dorp Bellingwolde is het startpunt en het eindpunt van de rondtocht. 

De routes worden aangeboden door de website van Komoot. Via deze website kun je overzichtelijk alle etappes bekijken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er een paar te bewandelen.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Bestemmingsplan Buitenlucht