Recreatie en ruimte; je vindt het op Waddeneiland Ameland

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Ameland is het vierde eiland in het bekende TVTAS-rijtje. Maar wist je dat het eiland bekend staat als een diverse vakantiebestemming met een groot aantal activiteiten? Deze zomer kun je alles ontdekken wat het bescheiden Friese eiland te bieden heeft. Dit meldt VVV Ameland. 

Recreatieparadijs

Fans van recreatie kunnen geen moment stilzitten bij een bezoek aan Ameland. Zo staat het eiland bekend om een grote nadruk op watersporten. Kajakken, suppen, strandzeilen en kitesurfen is allemaal mogelijk op één van de stranden. Ook fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van de vele routes die dwars door de natuur lopen. Voor een nog exclusievere ervaring biedt het eiland zelfs paardrijden en parachutespringen aan. 

Cultuur 

Ameland is tevens rijk aan vele culturele activiteiten. De rood-witte vuurtoren die gebouwd is in 1880 spreekt gelijk tot de verbeelding. Verder kun je met vragen over de scheepvaart terecht bij het Maritiem centrum Abraham Fock. Ameland is tevens rijk aan vele historische boerderijen en molens. Een wandeling door één van de drie dorpjes maakt duidelijk hoe het verleden goed bewaard is gebleven.

Altijd bruisend en toegankelijk

Er zijn regelmatig workshops en braderieën op het eiland. Houd hiervoor de agenda van de VVV in de gaten. Ameland is rolstoeltoegankelijk en rijk aan plekken om te eten of te overnachten. Meer weten over dit fantastische Waddenavontuur? Bezoek deze website of raadpleeg een gids.

Door: Nationale Recreatiegids