Een dag vol lokale specialiteiten tijdens het 300-jarige jubileum van deze molen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Hompesche Molen te Stevensweert bestaat dit jaar 300 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren hebben molenaars, boswachters en vrijwilligers de krachten gebundeld om op 15 mei, 21 augustus en 11 september een aantal leuke activiteiten te organiseren. Dit meldt Natuurmonumenten.  

Verleden 

Verstopt in Midden-Limburg ligt het plaatsje Stevensweert. In de nabije omgeving vindt men een ‘eiland in de Maas’, letterlijk een stukje land in de rivier. Hierop vindt men één van de oudste Nederlandse molens. Voorheen vond men hier in de buurt ook het voormalige kasteeldomein Walburg aan de Maas.

Vol programma 

Ter ere van het jubileum is er bij de Hompesche Molen veel te doen. Natuurmonumenten organiseert verschillende excursies in de nabije omgeving. Kinderen kunnen spelen in één van de OERRR-speeltuinen. Lokale acteurs zullen rondlopen in historische gewaden om de verbinding met het verleden tastbaar te maken. Zo zal er een persiflage van de originele opdrachtgever van de molen aanwezig zijn, de Graaf Von Hompesch. Tijdens de activiteiten in de nazomer zal er zelfs muzikale ondersteuning zijn.

Wees snel 

Uitgeputte reizigers kunnen daarnaast een drankje drinken op het buitenterras van de Hompesche Molen. Ter ere van het jubileum kun je zelfs genieten van een exclusieve vlaai of een historisch speciaalbiertje. De activiteiten vinden plaats tussen 13:00 en 16:00. Aanmelden van tevoren is een vereiste en kan via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Natuurmonumenten