Groengele wandelroutes ontpoppen links en rechts in Rotterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Met behulp van groene en gele tegels kunnen mensen in Rotterdam steeds vaker eenvoudig het pad van een stadse wandelroute vinden. Bewoners die moeite hebben met navigeren, en uiteraard wandelfanaten, kunnen hierdoor gemakkelijk hun stad ontdekken. Dit meldt de gemeente Rotterdam.  

Blokkie Om

De groene en gele tegels staan bekend onder de naam ‘Blokkie Om’. Initieel waren ze bedoeld voor dementerende mensen. De routes lopen doorgaans langs herkenningspunten zoals supermarkten en winkelcentra. Ze zijn opgesteld met behulp van studenten aan de Hogeschool Rotterdam en wandelprofessionals. Uiteindelijk zal een wandelaar bij het volgen van de route altijd weer uitkomen bij een herkenningspunt.

Voor iedereen 

De routes bestaan al sinds 2019 en worden tot de dag van vandaag uitgebreid. Sommige routes dagen mensen uit terwijl andere routes juist oog hebben voor mensen met fysieke beperkingen of rolstoelgebruikers. Er is bij het opstellen gelet op voldoende afritten, prullenbakken en bankjes.

Proefpersonen reageren uiterst positief of de groengele tegels. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen kwetsbaren de tegels volgen. Ook wandelaars, kinderen en iedereen die even een frisse neus wil halen zijn te vinden op de bonte paden.

Door: Nationale Recreatiegids