Nieuwe fiets- en wandelpaden in de Gelderse vallei

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Provincie Utrecht en de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal hebben een overeenkomst getekend ter verbetering van de fietsinfrastructuur. Tegen 2030 moet het gebied rondom de Gelderse Vallei vooral aantrekkelijk worden voor fietsers. De overeenkomst richt zich op de zogeheten ‘Foodvalley’, een samenwerkingsverband tussen de genoemde bestuurslagen om van Nederland een internationaal centrum van agrifood te maken. Dit meldt de Provincie Utrecht. 

De Provincie Utrecht werkt samen met enkele gemeentes uit Gelderland om dit project te realiseren. Omdat de stad de dichtbij zijnde kernlocatie is wonen en werken veel mensen uit Wageningen, al dan niet via de agrarische universiteit, in en rondom Utrecht. 

Interprovinciale samenwerking 

De provincie Utrecht zit in de lift wat betreft wonen en recreatie. Een aanhoudende toestroom aan nieuwe mensen vergt investeringen in de infrastructuur. Het agrarische cultuurlandschap is op het moment onderontwikkeld wat betreft de infrastructuur voor wandelaars en fietsers. Dat hoopt de provincie te veranderen met verbrede fietspaden, nieuwe fietsstraten, oversteekplaatsen op kruispunten en de verbetering van vrij liggende fietspaden. Tussen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal moeten betere verbindingen komen. Auto- en fietsverkeer worden van elkaar gescheiden.

Door samen te werken met actieve bedrijven in de agrisector hoopt de gemeente in totaal 12 fietsprojecten af te maken tegen 2030.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Pronvincie Utrecht