Vechtpark Hardenberg is toekomstbestendig en officieel geopend

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Recreatieliefhebbers opgelet! Wethouder, gedeputeerde en waterschap hebben op 9 maart 2022 het Vechtpark te Hardenberg geopend. Vanaf nu is het mogelijk om in en rondom het park te wandelen, fietsen en wildwaterkanoën. Dit meldt de Provincie Overijssel.  

Al sinds 2011 proberen de betrokken bestuurslagen het Vechtpark uit te breiden. Voordat de ruimtelijke visie gerealiseerd kon worden moesten er de nodige aanpassingen worden gedaan, waaronder een vispassage, een nieuw fiets- en wandelpad en een natuurvriendelijk evenemententerrein. Gaandeweg zijn er ook veel projecten bijgekomen die de biodiversiteit ondersteunen. Aangewezen locaties voor libellen, amfibieën en waterplanten maken nu onderdeel uit van het park.

Strijd tegen het water 

Een recentelijke toevoeging is de Baalder Uiterwaard. De projectleiders hebben geprobeerd om in te spelen op de toenemende overstromingsrisico’s. In 2021 overstroomden grote delen van Limburg met gevolgen waar de bevolking tot op de dag van vandaag nog mee kampt. Nederland heeft altijd tegen het water gevochten. Met een stijgende zeespiegel en extremer weer is de verwachting dat die strijd alleen maar intenser gaat worden. Het is daarom aan de opstellers van toekomstige projecten om ons voor te bereiden op deze ontwikkeling.   

Door: Nationale Recreatiegids