Nationaal Park Meinweg weer toegankelijk voor publiek (met mate)

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Vanwege de brand in Herkenbosch was een noodverordening afgekondigd. Tot en met 1 mei was het verboden om in het gebied te zijn. Er mochten maar een paar mensen het natuurgebied in. Bijvoorbeeld de mensen die er wonen en de mensen die de werkzaamheden uitvoerden. Sinds 1 mei is deze noodverordening niet meer van kracht. Iedereen mag dan het gebied weer in. Dit meldt de gemeente Roerdalen.
Van 20 april tot en met 23 april was er een hevige natuurbrand in Nationaal Park De Meinweg. Nadat de brand onder controle was, voerde de brandweer er nog werkzaamheden uit. Denk aan nablussen en controles. De noodverordening was belangrijk om dit werk goed uit te kunnen voeren. Ook werden hiermee onnodige risico’s voorkomen. Nu de werkzaamheden erop zitten en het gebied veilig is, wordt het Nationaal Park weer vrijgegeven. Bekijk hieronder de intrekking van de noodverordening.
 

Niet meteen het gebied in

 
De landelijke coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht. Als het druk wordt in Nationaal Park, is de kans op verspreiding van het coronavirus groter. Daarom vragen wijde gemeente niet te gaan kijken of te gaan wandelen in De Meinweg als er veel andere mensen zijn. 
 
Door: Nationale Recreatiegids