Binnentip van de Dag #10: vogels volgen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: vogels volgen.
Als er iets met de lente verbonden is dan is het wel de verhoogde activiteit van de vogels in ons land. Ze vliegen, fluiten en flirten erop los. Wie iets van dit lentegevoel naar binnen wil halen kan als een echte vogelvoyeur terecht op verschillende websites waar webcams zijn gericht op nestkasten met de meest uiteenlopende gevederde vrienden: van Turkse tortel tot pimpelmees en van ooievaar tot lepelaar, ze zijn allemaal te volgen. Van dichtbij maak je als kijker alle ontwikkelingen mee: nesten maken, eieren uitbroeden, uitvliegen, kroost bewaken, takken roven en prooien vangen; het volgen van vogels kan licht verslavend zijn.  
 
Zin om zo'n vogelsoap te volgen? NestkastLIVE en Beleef de Lente zijn de beste opties. Die laatste is van de Vogelbescherming en heeft niet alleen livebeelden maar ook een keur aan compilaties en video’s met bijzondere momenten. Zo komt de lente vrolijk naar binnen gevlogen.
 
Door: Nationale Recreatiegids