Trees for All plant 83.000 bomen in Waalse Bos en Bieslandse Bos

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Trees for All heeft de aanplant van ruim 83.000 bomen in het Waalse bos (Houten) en Bieslandse bos (Delft) mogelijk gemaakt. Vorige week hebben honderden mensen die donateur of partner zijn van Trees for All meegeholpen met bomen planten in deze twee bossen. Dit meldt Trees for All.
De boomplantdagen zijn een initiatief van Trees for All en worden georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk bomen zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Het is fantastisch om te zien hoeveel bedrijven en particulieren ons willen helpen om meer bos in Nederland en elders te realiseren. Tijdens onze boomplantdagen wordt die bijdrage heel tastbaar.” De boomplantdagen vonden plaats van 26 november tot en met 29 november en werden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage door ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
 

Waalse bos en Bieslandse bos

 
In het Waalse bos en Bieslandse bos is ziek bos hersteld nadat de essentaksterfte in deze gebieden heeft toegeslagen. In beide bosgebieden is er opnieuw aangeplant met gemengd bos. Staatsbosbeheer zorgt voor het langdurige beheer van de nieuwe bosgebieden. Op 26 en 27 november heeft Koninklijke BAM Groep NV met zo’n honderd medewerkers bomen geplant in het Waalse bos. Deze aanplant was onderdeel van de 150.000 bomen die BAM in 2019 voor het 150-jarig jubileum plant, samen met Trees for All, in Nederland en het buitenland.
 

Bedrijfsbos

 
Op 28 en 29 november hebben bijna tweehonderd mensen de handen uit de mouwen gestoken in het Bieslandse bos. De deelnemers zijn partners van Trees for All die een eigen bedrijfsbos hebben gedoneerd of op een andere manier betrokken zijn bij Trees for All als donateur of partner.
 
Meer informatie over het herstel van het Bieslandse bos en Waalse bos is te vinden via de website van Trees for All.
 
Door: Nationale Recreatiegids