Grootste straatrally ter wereld van start in Scheemda

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Maandag 26 augustus om 9.00 uur gaan er 450 oude brommers van start vanuit het Oost-Groningse Scheemda. Fabriek de Toekomst is het decor van het vertrek van the Carbage Run Brommereditie 2019. De vijfdaagse tocht is de grootste straatrally ter wereld en voert dit jaar naar Polen; een afstand van zo’n duizend kilometer. Dit meldt the Carbage Run.
The Carbage Run is een vijfdaagse road trip door Europa in een auto of brommer die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Alle deelnemers worden uitgedaagd met een zo origineel mogelijk voertuig aan de start te verschijnen. Bij deze rally gaat het niet om snelheid maar juist om gekkigheid en creativiteit. The Carbage Run is begonnen in 2009 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste straatrally ter wereld met acht verschillende edities per jaar.
 

Zevende brommereditie

 
Dit is alweer de zevende keer dat de brommereditie van the Carbage Run gereden wordt. Het is echter de eerste keer naar Polen. Elk jaar is de route anders en vernieuwend. Polen is bijna het enige land waar je in vijf dagen met een brommer kunt komen en waar de run nog niet is geweest. Onderweg krijgen de deelnemers opdrachten mee die ze in de meest bizarre situaties brengt. Daarnaast is het halen van de finish de grootste uitdaging. Er zal onderweg oneindig veel gesleuteld worden en de Carbage Run-bezemwagens zullen overuren draaien.
 

Start in Scheemda

 
Op maandag 26 augustus verzamelen alle deelnemers zich tussen 7.00 en 8.00 uur bij Fabriek de Toekomst aan de Scheemdermeersterweg 37 in Scheemda. Daar worden alle brommers gekeurd en om 9.00 uur klinkt het startschot. Iedereen is welkom om deze bijzondere collectie gepimpte oude brommers te bezichtigen. Voor meer informatie, zie de website van the Carbage Run
 
Door: Nationale Recreatiegids