Vernieuwde waterkaart voor watersportwalhalla Gooi & Vecht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Toerisme Gooi & Vecht brengt binnenkort de vernieuwde recreatieve Waterkaart Gooi & Vecht uit. De geactualiseerde versie bundelt de belangrijkste informatie van (regionale) watersportuitgaven en geeft een overzicht van de vele watersportmogelijkheden in de regio. Dit meldt Toerisme Gooi & Vecht. 
De Waterkaart Gooi & Vecht bevat een grote overzichtskaart met onder andere het Loosdrechts Plassengebied (het 'watersportwalhalla van Nederland') en de rivier de Vecht (beroemd om z'n aangrenzende kastelen, molens en historische buitenplaatsen). Daarnaast biedt de nieuwe versie een overzichtskaart van het Gooi- en IJmeer.
 

Waterrecreatie

 
De kaart onderscheidt zich met name van andere kaarten door een focus op de recreatieve functie van het gebied, met onder meer een uitgebreid overzicht van de kano- en sloepenroutes en de belangrijkste zwemlocaties in Gooi & Vecht. Daarnaast bevat de kaart veel praktische informatie over bijvoorbeeld sluizen en bruggen, aanlegplaatsen en hengelsport.
 
De nieuwe Waterkaart is vanaf 10 juni voor twee euro vijftig verkrijgbaar bij lokale watersportondernemers, via de webshop van VVV Gooi & Vecht en bij VVV-locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. 
 
Door: ANP