Na het strand nu de stad: National Geographic organiseert opruimacties

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Na succesvolle Beach Clean-Ups in Zandvoort en Scheveningen vorig jaar, organiseert National Geographic nu in juni City Clean-Ups in Den Haag (1 juni), Nijmegen (15 juni) en Zwolle (30 juni). De opruimacties staan in het teken van de jaarlijkse campagne Stop met Plastic. Dit meldt Museon.
De City Clean-Up in Den Haag start bij wetenschapsmuseum Museon, om precies te zijn bij de dolfijn die kunstenaar Peter Smith maakte van gerecycled plastic. Vanaf daar gaan deelnemers een route van één à anderhalf uur lopen om onderweg de stad en parken zwerfplasticvrij te maken. Voor Nijmegen en Zwolle geldt hetzelfde. 
 

Stop met Plastic

 
Met City Clean-Ups verspreid over Nederland, een online Plastic Plan en veel aandacht op TV en in magazines geeft National Geographic aandacht aan de jaarlijkse campagne Stop met Plastic. 
 

Harm Edens ambassadeur

 
De campagne heeft vele invalshoeken. Presentator en tekstschrijver Harm Edens is dit jaar ambassadeur van Stop met Plastic: "Het bewustzijn over wegwerpplastic is de laatste tijd behoorlijk toegenomen. Toch hoor je nog vaak ‘laat ze in China of Indonesië maar beginnen’ terwijl we ook hier omringd zijn door wegwerpplastic. Als ambassadeur draag ik graag uit wat we in ons eigen leven kunnen doen om te stoppen met plastic." 
 

Veel steun

 
De campagne wordt daarnaast ondersteund door onder anderen EU-vicepresident Frans Timmermans, Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe, FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen en fotograaf Sacha de Boer. Het tijdschrift National Geographic Junior heeft presentator Buddy Vedder en dierenwetenschapper Sterrin gevraagd om de boodschap . Vedder won eerder dit jaar de Zapp-award voor beste jeugdpresentator en Sterrin toerde het land door met De Grote Reptielenshow. Stop met Plastic is in juni prominent aanwezig in alle kanalen van National Geographic.
 
Meer informatie over de City Clean-Ups is te vinden via de website van National Geographic. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar; registreren is noodzakelijk, en kan via Eventbrite (Den Haag, Nijmegen, Zwolle). Deelname is gratis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids