Noordzeekust Zeeuws-Vlaanderen wordt beter vindbaar voor toeristen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De bewegwijzering naar de stranden en kustplaatsen van Zeeuws-Vlaanderen wordt verbeterd. Veel ondernemers uit deze regio gaven aan dat hun gasten moeite hebben met het vinden van de juiste route. De Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON) en N.V. Westerscheldetunnel gaan daar nu wat aan doen. Dit meldt RECRON.
In de praktijk houdt dit in dat de bewegwijzering wordt verbeterd door de bestaande borden uit te breiden met de aanduiding 'Noordzeekust', of dat er geheel nieuwe borden worden geplaatst die hiernaartoe verwijzen. Met name op een aantal cruciale plaatsen, zoals voor afslagen op de N62 en op de noordelijke en zuidelijke rotonde van het Axelsche Gat, zal dit geschiedden. Ook na de Westerscheldetunnel en bij de Sluiskiltunnel zal de bewegwijzering richting de Zeeuws-Vlaamse kust worden verbeterd.
 

Niet meer verdwalen

 
Het project is geïnitieerd vanuit RECRON om aan de wensen van de Zeeuws-Vlaamse ondernemers uit de toeristische sector tegemoet te komen. Zij gaven aan dat hun gasten niet altijd even goed de juiste route kunnen vinden, vanuit zowel het zuiden als het noorden naar de West Zeeuws-Vlaamse kust en kustplaatsen zoals Breskens, Cadzand en Nieuwvliet. Voor de N.V. Westerscheldetunnel is de reden om de bewegwijzering te verbeteren, een vlottere en veiligere doorstroming van het toeristische verkeer op het Tolplein en op het tracé tussen de Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel. 
 

Klaar voor de paasdagen

 
Regelmatig komt het voor dat verblijfstoeristen en dagjesmensen ontdekken dat ze de verkeerde route hebben genomen en moeten omdraaien en nogmaals de Westerscheldetunnel of de Sluiskiltunnel moeten passeren op weg naar de Zeeuws-Vlaamse kust. De hoop is dat met de nieuwe bewegwijzering dit tot het verleden gaat behoren. Het plaatsen en aanpassen van de borden is deze week gestart, en moet eind deze maand – ruim voor de paasdagen – afgerond zijn. 
 
Door: Nationale Recreatiegids