Kampeerauto's van het jaar bekendgemaakt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
In verschillende categorieën zijn campermodellen van Malibu, Knaus en Hymer uitgeroepen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019. Dit werd bekendgemaakt op kampeerbeurs Caravan, die afgelopen week in Leeuwarden was. Dit meldt de Nederlandse Kampeerauto Club.
De uitkomsten zijn het resultaat van een publieksverkiezing waar vijfduizend mensen aan deelnamen. Er kon in drie categorieën gestemd worden: buscamper, halfintegraal en integraal. De voorselectie werd gedaan door een vakjury. 
 
In de categorie buscamper won de Malibu Van Charming GT 640 LE. Het panoramaraam en het ruimtelijke gevoel waren volgens het publiek een grote pre. Daarnaast was de afwerking van hoog niveau. 
 
Bij halfintegraal was de Knaus Van Ti Plus 650 MEG de winnende camper. De goede rijeigenschappen en de opbouw (hoogwaardig, solide en wintervast) waren voor veel mensen doorslaggevend in hun keuze. Overigens is deze camper nog niet breed verkrijgbaar: momenteel zijn er enkel twee prototypes. NKC verwacht dat de eerste modellen ieder moment geleverd kunnen worden. 
 
Tot slot de winnaar in de categorie integraal: De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I. Deze camper heeft een verstelbaar queensbed, dat zowel in de lengte als in de hoogte te verstellen is. Handig, want zo kan er naar wens meer ruimte in de garage gemaakt worden of extra loopruimte binnen. 
 
Een totaaloverzicht van de voorselectie van alle campermodellen is terug te vinden via de website van NKC.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids