Crowdfunding voor film over Alblasserwaard gestart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De plannen van natuurfilmer Stijn Philips om een natuurfilm te maken over de Alblasserwaard worden steeds serieuzer. Via crowdfundingwebsite voordekunst probeert hij nu voldoende geld bij elkaar te krijgen om het project van de grond te krijgen. Dit meldt Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.
Eerder maakte Philips de film Rammeltijd over het gelijknamige gedrag van hazen in paringstijd. De film was afgelopen oktober te zien op het Wildlife Film Festival in Rotterdam, en werd daar met enthousiasme onthaald: "Ik kreeg veel positieve reacties op de film en dat smaakte naar meer." Voor de nieuwe film verplaatst Philips zijn werkgebied van de Giessenburgse polders (ten noorden van de Biesbosch) naar de Alblasserwaard, een gebied dat ondere andere grenst aan Rotterdam en Dordrecht. 
 
Philips kent het gebied van de de Avelingen, de Donkse Laagten en de Kinderdijkse polders goed, en staat te popelen om er een film over te maken: "De Alblasserwaard heeft nog zoveel nieuwe pareltjes om te laten zien!" 
 
Om de film ook daadwerkelijk van de grond te krijgen is Philips nu een gestart met geld inzamelen via internet: "Voor natuurfilmers zijn eigenlijk niet echt subsidiepotjes beschikbaar. Vandaar dat ik een crowdfunding ben gestart via voordekunst." Hiermee hoopt hij 9.500 euro op te halen. "Uiteraard hoop ik dat er genoeg animo voor is en dat het doelbedrag vóór 14 februari gewoon binnengehaald wordt! Ik wil niets liever dan mensen enthousiasmeren over de natuur in onze mooie Alblasserwaard, daar ga ik keihard mijn best voor doen!" 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids