Politie Westland maakt gebruik van geocachers in strijd tegen inbraak

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het wordt een soort recreatieve Baantjer in de polder: de politie van het Westland gaat geocachers inzetten in een poging meer ogen op straat te krijgen tijdens de in duisternis gehulde wintermaanden. Daarmee hopen ze dat er meer verdachte situaties aan het licht komen. Dit meldt de Westlandse Omroepstichting.

"Ik kwam erop toen ik zelf aan het geocachen was," vertelt hoofdagent Charlotte. "We proberen elk jaar iets te verzinnen om in de donkere wintermaanden mensen de straat op te krijgen. Het is leuk, je komt buiten, en als je wat verdachts ziet dan hopen we natuurlijk dat je ons belt."

Geocache is te vergelijken met een speurtocht: "Vroeger ging dat met behulp van een landkaart, nu met een app op je telefoon", vertelt Charlotte. De cache zelf is een goed verstopt object, waar je vaak een papiertje in moet achterlaten met je naam erop: "Ze hangen vaak in een boom of liggen onder een brug."

De politie Westland heeft momenteel caches online in Wateringen en Kwintsheul. Binnenkort moeten er nog meer komen "We plaatsen ze ergens in een buurt waarvan onze wijkagenten zeggen dat burgers overlast ervaren. Één plek hadden we zelf niet van gedacht dat daar problemen waren, maar omwonenden geven dat aan, dus daar hebben we ook een cache." Liefhebbers moeten snel zijn: de caches blijven maar een beperkte tijd online.

Door: redactie Nationale Recreatiegids