Plannen voor nieuw natuur- en recreatiegebied in Oost-Gelderland rond

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Al jaren wordt er geprobeerd om de Oost-Gelderse natuurgebieden Aaltense Goor en Zwarte Veen anders in te richten. Steeds was er vanuit verschillende hoeken protest, maar nu lijkt er dan toch een breed gedragen plan te liggen dat onder andere voorziet in nieuwe natuur en extra ruimte voor recreatie. Dit meldt Omroep Gelderland.

Vele plannen voor de aanpak van de Aaltense Goor en het aangrenzende natuurgebied de Zwarte Veen zijn al in de prullenbak verdwenen, maar nu alle partijen zijn betrokken bij de huidige plannen ligt er volgens Tonny Stoltenberg van de Stichting Natuur en Milieu Aalten een plan met een stevig fundament. Invulling aan de plannen werd gegeven door grondeigenaren, agrariƫrs, Waterschap Rijn en IJssel, Staatsbosbeheer, LTO, de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland.

De Aaltense Goor en Zwarte Veen, die grofweg tussen Doetinchem en Winterswijk liggen, zijn van oorsprong veengebieden, die nu met name worden gebruikt voor kleinschalige landbouw. In de nieuwe plannen zal er meer ruimte komen voor natuur en recreatie, maar zullen ook de landbouwstructuur en waterberging worden verbeterd. De plannen moeten vanaf komende zomer in praktijk gebracht worden.

Door: redactie Nationale Recreatiegids