Aanleg nieuw natuur- en recreatiegebied bij Vinkeveen stap dichterbij

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het gebied bestaat al, maar de invulling wordt anders. De provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen, Staatsbosbeheer en waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn akkoord gegaan met het plan om het Marickenland bij Vinkeveen van landbouwgrond om te vormen tot natuurgebied. Dit meldt GroeneRuimte.

Het natuurgebied ligt tussen de N212 en Vinkeveen, en moet een belangrijke schakel gaan vormen tussen al bestaande natuurgebieden, die onderdeel uitmaken van Natuurnetwerk Nederland. Het gebied ligt zes meter onder NAP, wat regelmatig problemen met zich meebrengt voor de mensen die er wonen en werken. De slappe veengrond daalt steeds verder, een proces dat vertraagd moet worden door er een nat natuurgebied van te maken met een hoger en flexibeler waterpeil.

De eerste inrichtingsschets voor natuurontwikkeling, waterberging en recreatie ligt nu klaar; op maandag 17 december zullen er inloopbijeenkomsten worden georganiseerd met betrekking tot alle plannen. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de gemeente De Ronde Venen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids