Opruimteam in actie nadat eigenaar camperplaats dreigde met sluiting

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De eigenaar van De Driest in het Gelderse Krachtighuizen was het asociale gedrag van sommige gasten op zijn camperplek zo zat, dat hij dreigde met sluiten. Dat had effect: een team van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) kwam opruimen, als antidotum voor de misdragingen van sommige camperaars. Dit meldt de NKC.

De problemen op De Driest zijn exemplarisch voor een groter probleem: camperaars die de verblijfplek niet netjes achterlaten en asociaal gedrag vertonen. Afval in de bosjes, wc’s die op het terrein worden geleegd en stopcontacten om telefoons aan op te laden waar hele campers op worden aangesloten: voor Gert Sluiter, eigenaar van de camperplek bij Krachtighuizen, was de maat vol. “Als het zo doorgaat, stop ik ermee. Het moet namelijk wel leuk blijven”, liet hij de NKC weten. De belangenbehartiger van camperminnend Nederland besloot hierop met een symbolische actie aandacht te vragen voor het probleem, en ging met een team de camperplaats van Sluiter opruimen. Het plaatste er een filmpje van op de website, waarin onder andere NKC-directeur Stan Stolwerk aan het woord komt: “Met deze actie vragen we aandacht voor het probleem dat een beperkt aantal camperaars niet het fatsoen heeft om de camperplaats netjes te houden. En dat is jammer, want het gevolg is dat prachtige camperplaatsen zoals deze dreigen te verdwijnen. Dus mensen: laat geen rommel achter!”

De Driest in Krachtighuizen, een buurtschap in de gemeente Putten, is een camperplaats zoals er velen van bestaan in Nederland, en die doorgaans niet met een sterk winstoogmerk worden gerund. Ook Sluiters doet het vooral voor het plezier, maar juist dat kwam nu steeds meer in het geding: “Mijn woning staat achter een heg, dus ik heb geen direct zicht op de locatie en ik weet niet wie zich hieraan schuldig maakt, maar waarschijnlijk zijn het er maar een paar. Maar als het niet verandert, zet ik er komend voorjaar een punt achter. Helaas moeten dan de goeden onder de kwaden lijden. Het is niet anders, maar op deze manier heb ik er geen lol meer in. En daar was het me om begonnen.”

Door: redactie Nationale Recreatiegids