Steeds meer overlast op Loosdrechtse Plassen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Plassenschap Loosdrecht gaat strenger controleren of bezoekers op en ronde de Loosdrechtse Plassen zich wel aan de regels houden. Dat heeft de belangenbehartiger van recreatie in de dit gebied laten weten in de Kadernota 2020. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

In de nota, dat de opmaat is naar de begroting voor dat jaar, schrijft het dagelijks bestuur van het Plassenschap dat "de overlast door onder meer gevaarlijk vaargedrag, te snel varen en het aanleggen op plaatsen waar dit niet is toegestaan een groeiend probleem op de Loosdrechtse Plassen" is. Het bestuur wil nu extra geld en handhaving inzetten om dit terug te dringen. Zo wordt er dertigduizend euro gereserveerd om de bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) van Recreatie Midden-Nederland vaker in te kunnen zetten, en gaat er 24.000 euro naar dezelfde organisatie voor juridisch advies en om extra capaciteit in te huren om overtredingen af te kunnen handelen.

Daarnaast komt uit de nota naar voren dat het Plassenschap wil kijken of de werkhaven Rimboe, die aan de Veendijk ligt tussen de Loenderveense Plas en de Loosdrechtse Plassen, ook voor recreanten geschikt kan worden gemaakt. Op dit moment is het een van de laatste plekken waar publiek nog vrij toegang heeft tot de plassen. Voor de herinrichting van Rimboe is al 455.000 euro gereserveerd, maar dat geld wordt nu eerst vastgezet.

Door: redactie Nationale Recreatiegids