Gezin met zes kinderen brak afgelopen zomer in bij 160 campers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust werd afgelopen zomer bij 160 campers ingebroken door een vader, moeder en hun zes kinderen. Aan de strooptocht kwam medio augustus een eind toen ze werden herkend op camerabeelden. Dit meldt de NOS.

Het gezin werd opgepakt in Domburg, waar het op dat moment gestationeerd was. In de camper trof de politie de vader (43) en moeder (41) aan met hun zes kinderen van 20, 18, 17, 16, 11 en 1 jaar. De jongste twee zijn geen verdachten. De ouders zijn aangemerkt als aanvoerders van een criminele organisatie, en de wijze waarop ze hun kinderen daarvoor hebben ingezet is volgens de politie kindermishandeling.

De camper is in beslag genomen, inclusief alle buitgemaakte spullen die erin lagen, waaronder koffers, kleding, speelgoed, elektrische apparaten, laptops, telefoons, sieraden en geld. Naast de kust van Zeeland en Zuid-Holland struinde het gezin vermoedelijk ook parkeerplaatsen in Belgiƫ af, aangezien aan de Vlaamse en Waalse kust ook veel inbraken werden gepleegd afgelopen zomer.

Momenteel zitten de ouders en hun kinderen van 20 en 18 nog vast. De eerste zitting van de zaak is op 4 december bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant in Middelburg.

Door: redactie Nationale Recreatiegids