Minister overhandigd tijdscapsule voor monument Zuiderzeewet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In Dronten heeft minister Ingrid Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vandaag een tijdscapsule overhandigd aan kunstenaar Bob Gramsma, die momenteel bezig is met een landschapskunstwerk dat honderd jaar Zuiderzeewet moet markeren. Dit meldt BHZNet.

De tijdscapsule bevat een potje Zuiderzeegrond, Zuiderzeewater, een landelijke en regionale krant van vandaag, een persoonlijke boodschap van de kunstenaar en een foto van alle aanwezigen. De minister overhandigde de capsule aan de kunstenaar, die het gaat plaatsten in het kunstwerk Riff, PD#18245, waarvan de onderliggende constructie inmiddels staat. Het monument zal in de buurt van Dronten verrijzen, tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk. In een persbericht gaf de provincie Flevoland recent al uitleg over het project: "Er wordt op dit moment gebouwd aan het omvangrijke kunstwerk van Bob Gramsma, genaamd Riff, PD#18245. Hij bedacht een nieuw stuk land waarvoor hij een gegraven ruimte in de Zuiderzeegrond als tijdelijke mal gebruikt. Net als de polder ontstaat het kunstwerk in meerdere fases die elk van belang zijn voor de totstandkoming en de betekenis van het kunstwerk."

28 augustus ging de eerste paal voor het monument de grond in. In het voorjaar van 2019 moet het in zijn geheel gereed zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids