Veluwe Express stopt met rijden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Er was gerekend op zestienduizend reizigers, maar dat aantal bleef in werkelijkheid steken op slechts een achtste hiervan. Opvallend, want toen de Veluwe Express in gebruik werd genomen met slechts één lijn (Hoenderloo – Apeldoorn), had het zesduizend gebruikers, tegenover tweeduizend gebruikers nu, verdeeld over drie lijnen. Nog een saillant detail is het feit dat er afgelopen zomer in totaal meer toeristen naar de Veluwe kwamen dan het jaar daarvoor.

Dat de busverbinding zo matig werd gebruikt wijdt de VeluweBoard, een samenwerkingsverband van organisaties op de Veluwe en initiatiefnemer van de lijn, aan de uitzonderlijke weersomstandigheden van afgelopen zomer. Maar ook aan de communicatie heeft het geschort, is nu de conclusie: meer tijd om de lijn onder de aandacht te brengen was wenselijk geweest. De VeluweBoard gaat nu nadenken over alternatieven voor 2020.

Overigens impliceert de website van de Veluwe Express iets anders: "We danken u voor het gebruik en we verwelkomen u graag volgend jaar zomer weer bij ons aan boord en bij de vele leuke attracties op de Veluwe!", zo staat er op de voorpagina te lezen. Met daaronder het aantal dagen voordat de lijn weer in gebruik wordt genomen: nog 165 te gaan.

Door: redactie Nationale Recreatiegids