Zwarte Cross komt met eigen sneakers

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Zwarte Cross lanceert een eigen sneakermerk. De schoenen zijn zelf ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Kops Schoenen, een Nederlandse schoenfabriek.

De nieuwe sneakers worden gepresenteerd met het motto: "Nooit meer naast je schoenen lopen!", aldus de organisatie. De leren sneaker heeft een witte zool met een kleurrijk design gebaseerd op een collage van polsbandjes van Zwarte Cross van de afgelopen 25 jaar.

Later dit jaar zal er weer een nieuwe release van sneakers zijn van het merk. Deze zijn van gerecyled rubber en deels gemaakt met de stof van hennep.

De aanleiding voor het produceren van een sneakermerk is de coronacrisis, zegt de organisatie. "Nu er geen festivals zijn en als gevolg daarvan geen inkomsten, moest er wat anders verzonnen worden om de vaste lasten te kunnen voldoen en de veertig medewerkers aan het werk te houden", valt er te lezen in het statement. Zwarte Cross kon in 2020 vanwege corona niet doorgaan, maar het festival staat voor deze zomer nog wel gepland.

De festivaldirectrice Tante Rikie hoopt dat de sneaker een succes wordt. "Of de sneaker cool of niet cool is, dat mogen de klanten beoordelen. Maar de sneaker is in ieder geval uniek. Mocht er geen animo voor de sneaker zijn dan zal er een nieuw konijn uit de hoge hoed moeten worden getoverd."

Vanaf vrijdag 9 april zijn de zogenoemde Zwarte Cross Sneakers in gelimiteerde oplage te bestellen via de webshop van het festival.

Door: ANP