Organisatie Free Your Mind Festival neemt Dance Valley over

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Dancefestival Dance Valley valt onder een andere organisatie. Voorheen werd het festival georganiseerd door UDC Events, nu heeft de organisatie achter het Free Your Mind Festival de zaken overgenomen. Eigenaar van Free Your Mind Festival, Remko van der Klis, is blij dat de ‘nationale trots en unieke bron van Nederlands erfgoed’ nu onder zijn organisatie valt, meldt Entertainment Business.

Van der Klis wil met de overname van het festival niet alleen de focus leggen op de geschiedenis van het festival, maar ook ‘een stap zetten in de toekomst van dit iconische festival’. Daarmee wil hij een jonger publiek trekken naar zowel Dance Valley als Dutch Valley, ‘de grootste muzikale kermis van Nederland’. Dat geldt volgens de directeur voor zowel het publiek als de artiesten die op de festivals spelen.

Daarnaast is de overname volgens Van der Klis ‘een belofte aan de Nederlandse dancegemeenschap’. Hij stelt dat veel festivals in het land al onder buitenlandse bedrijven vallen. Dance Valley blijft wel onder het beheer van een Nederlands bedrijf.

Dit jaar vindt het festival Dance Valley plaats op zaterdag 10 augustus. De early bird-tickets zijn al uitverkocht, maar mensen kunnen nog wel een regulier kaartje kopen voor het festival in Spaarnwoude.