Recreatiepark De Koornmolen heeft zeven gedumpte hanen rondlopen: 'Maken veel kabaal'

Door Johanne Levinsky
2 min
Recreatiepark De Koornmolen heeft geen idee waar ze vandaan komen, maar er lopen zeven onbekende hanen rond op het terrein. Directeur Bas Roos vreest er straks voor dat zij de rust van de campinggasten zullen verstoren. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Roos heeft in een Facebookbericht zijn irritatie geuit over de verwaarloosde hanen op zijn terrein. Hij bedoelde zijn bericht ludiek, maar wil tegelijkertijd duidelijk maken dat gasten er niet om 5.00 uur ’s ochtends door gestoord moeten worden. De hanen lopen er al sinds de zomer rond en maken geluid op de parkeerplaats, bungalowpark en kampeerplaatsen. Roos heeft geen idee waar ze vandaan komen en er is ook niemand anders die dat weet.

Geen kinderboerderij

“Het is hartstikke sneu voor die beestjes, maar wij zitten hier niet op te wachten. Ze mogen ze met alle liefde ophalen.” Roos vreest er ook voor een dumpplaats te worden voor hanen. Hij snapt dat ze niemand kwaad doen, maar wil ook voorkomen dat zijn recreatiepark overkomt als kinderboerderij. Het plan voor komende zomer is om ze naar een kinderboerderij te brengen of elders uit te zetten. De beestjes laten zich alleen niet zo makkelijk vangen.