Aanleg padelbanen zorgt voor verontwaardiging in Hengelo

Door Fleur Zomer
2 min
Vorig jaar werd bekendgemaakt dat de tennisbanen van tennisvereniging Woolderes een transitie zouden doorgaan. Sinds 2017 zijn de acht bestaande tennisbanen gesloten en werd de locatie verhuurd aan een bedrijf dat er een trampolinepark van maakte. Nu wil The Padellers, een landelijke padelorganisatie, de banen graag gaan huren en ombouwen tot padellocatie. Tot ongenoegen van de buren van de locatie, zo meldt 1Twente.

Mogelijk geluidsoverlast voornamelijk zorg

Daar waar de buren van de potentiële padelbaan wel gewend waren aan het geluid van tennisballen, zijn ze bang dat het padellen meer geluidsoverlast veroorzaakt dan tennis. Zo worden de ballen met padel over het algemeen harder geraakt dan bij tennis. Daarbij nemen de buren het The Padellers kwalijk dat zij de buren, naar eigen zeggen, niet hebben meegenomen in het proces. Zo zouden de buren graag meegenomen worden naar een padelbaan om het geluid te ervaren.

Enkele buren ook boos op gemeente

Naast de verontwaardiging tegenover de handelswijze van The Padellers, uiten enkele buren ook hun kwaadheid richting de gemeente van Hengelo. Ze zouden de buurt op onnodig hoge kosten gedreven hebben door dit probleem te laten escaleren tot een rechtszaak. Daarnaast vindt één van de buren dat de gemeente met deze stand van zaken duidelijk de voorkeur geeft aan ‘het commerciële belang’ in plaats van aan de burgers van Hengelo.