Nieuwe cursusreeks van Booking.com en UNWTO over verduurzaming accommodaties

Door Fleur Zomer
2 min
7 december maakte Booking.com bekend dat zij samen met de Wereldorganisatie voor Toerisme, beter bekend als de UNWTO (World Tourism Organization), een nieuwe cursusreeks hebben gelanceerd. Het onderwerp? De verduurzaming van accommodaties. Hierin staan vier hoofdthema’s centraal en wordt de ondernemer voorzien van (technische) kennis en handvatten over de diverse mogelijkheden met betrekking tot de verduurzaming van een accommodatie. Zo meldt Booking.com.

Vier lessen zijn online en gratis toegankelijk

De vier lessen zijn online en gratis toegankelijk voor de partners van Booking.com. De eerste cursus van de vier is zelfs al te volgen! Naar aanleiding van de feedback die de partners van Booking.com en UNWTO geven, zal de lessenreeks worden geoptimaliseerd. Hierna komen ook de overige drie cursussen online. In de reeks worden vier hoofdthema’s aangehaald voor de verduurzaming van accommodaties, namelijk de duurzame benadering voor energieverbruik en broeikasgassen, waterbeheer, betrokkenheid bij lokale gemeenschappen en voedsel- en afvalbeheer.

Cursus moet basis vormen voor duurzame, toeristische sector

Door deze educatieve cursus aan te bieden aan de partners van Booking.com, hoopt de directeur van de Wereldorganisatie voor Toerisme dat er een basis kan worden gevormd voor het opbouwen van een duurzame, toeristische sector. Daarnaast vult de cursus het Duurzaam Reizen-programma van Booking.com mooi aan met meer educatieve kennis door vakexperts en academici.