Koningin Maximá adopteert drie egels

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

Er worden de laatste jaren steeds meer egels opgevangen in dierenopvangcentra. De diertjes hebben het steeds moeilijker om onder andere voldoende eten te vinden om in winterslaap te gaan. De warme zomermaanden hebben ervoor gezorgd dat wormen dieper in de grond zitten, waar egels niet bij kunnen. Ook neemt het leefgebied van egels steeds verder af door toenemend verkeer en meer bebouwing.

Dat is de reden geweest voor de koningin om de drie egels te adopteren. In het bericht staat dat tuin en het bosgebied voldoende eten en ruimte biedt aan de dieren.

Aan het gezicht van Maximá te zien is ze blij met de adoptie van de egels. Ze staat met een grote glimlach op de foto terwijl ze een egel in haar handen houdt. Om niet geprikt te worden door de stekels heeft ze uiteraard oranje handschoenen aan.