Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De leukste herfstuitjes in Groningen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De leukste uitjes in Groningen tijdens de herfstvakantie / Foto: Marleen Annema
Voor je het weet is het weer oktober en zijn de kinderen een weekje thuis. Tijd voor wat quality time. Ben je daarvoor op zoek naar leuke uitjes in Groningen? Dan stopt de zoektocht hier! Wij hebben de leukste kindvriendelijke uitjes in de provincie voor jou op een rijtje gezet.

Forum, Groningen

Om de lijst af te trappen gaan we naar het Forum in de stad Groningen. Daar worden altijd leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, maar speciaal tijdens de herfstvakantie organiseren zij er nog een heleboel meer! Eigenlijk is het Forum al een reisje op zich waard.

Zo is het Forum één van de festivallocaties van het Cinekid Festival. Van 23 tot en met 28 oktober staat het Forum in het teken van het festival. Er worden allerlei kinderfilms vertoond en er is zelfs een Virtual Reality-Bios! Dat mag wat kosten zul je denken. Maar nee: voor 3,50 euro heb je al een ticket!

Op zoek naar meer informatie of de andere activiteiten in het Forum? Klik dan op .

Springkussenfestival Martini Plaza

Deze herfstvakantie wordt het Martini Plaza in Groningen omgetoverd tot een gigantische indoor springkussen. Met in totaal 12.000 vierkante meter aan springkussens zijn jouw kinderen gegarandeerd de hele dag zoet.

De springkussens staan er van 24 oktober tot en met 26 oktober. Kaartjes kun je bestellen. Voor ouders en kinderen tot en met twee jaar oud is entree gratis.

Herfstknutselmiddag Universiteitsmuseum

Knutsel en experimenteer als een echte wetenschapper tijdens de herfstknutselmiddag in het Universiteitsmuseum van de Groningen Universiteit. Van donderdag 26 oktober tot en met zaterdag 28 oktober kunnen jonge uitvinders aan de slag met onder andere glas-in-lood beestjes, origami vouwen en experimenten uitvoeren.

Naast de knutselmiddag kunnen kinderen ook meedoen aan een speurtocht bij de Mastermind-voorstelling van het museum. Er zijn ook veel leuke opstellingen voor kinderen, zoals een zenuwspiraal en vergrootglazen om objecten te bekijken.

Tickets:

Halloween in Nienoord

Het is griezelen geblazen deze herfstvakantie op Landgoed Nienoord. Het hele park is griezelig aangekleed en overal kun je vriendelijke heksen en vrolijke spoken tegen het lijf lopen. Er worden verschillende griezelshows georganiseerd, er is een griezelspeurtocht en kinderen kunnen meedoen aan het griezelspel. Er een speciale zone gewijd aan de Halloweenactiviteiten, de ‘Spookyzone’.

Meer weten? Kijk dan .

Magisch Samhain in Vesting Bourtagne

Tijdens het Magische Samhain in Vesting Bourtagne reis je door een wereld vol met geesten, tijdreizigers en andere figuren. Het is een van de oudste feesten die al duizenden jaren wordt gevierd door de Kelten. De herfst was voor hun een belangrijk moment om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar en om in contact te komen met de geestenwereld.

Leuk in Bourtagne: de kinderen (en jijzelf) kunnen verkleed naar de vesting komen. Doe je dat, dan krijg je ook nog eens korting op entree.

Voor meer informatie en tickets kun je volgen.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.

10 juli '24 ( 9:18)

Budgetmaatschappijen vervuilen minder dan traditionele vliegmaatschappijen

Wie binnen Europa wil vliegen – als je dat überhaupt al wilt – is het beste uit met een budgetmaatschappij. Niet alleen zijn deze over het algemeen een stukje goedkoper dan de traditionele maatschappijen, ze zijn ook efficiënter en dus minder vervuilend. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. Naast efficiëntie vervoeren zij vaak ook minder overstappers en vliegen ze met zuinigere toestellen, meldt de Consumentenbond. 

09 juli '24 ( 9:52)

‘Gebruik tijdens vakantie geen openbare wifi en start smartphone elke dag opnieuw op’

Het is erg verleidelijk om een openbaar wifi-netwerk te gebruiken wanneer je op vakantie geen internet hebt. Die vind je overal: in cafés, op vliegvelden of in winkelcentra. Toch is het verstandig om deze niet of zo min mogelijk te gebruiken. Het kan zomaar voorkomen dat een cybercriminelen hiermee jouw persoonlijke gegevens proberen te stelen. Veel openbare wifi-netwerken zijn onbeveiligd en gebruiken geen versleuteling. Dat maakt het gemakkelijk voor criminelen om gegevens die mensen ontvangen en versturen te onderscheppen, meldt softwarebedrijf Visma. 

05 juli '24 ( 9:15)

Hoeveelheid verkochte merchandise Taylor Swift is 'uitzonderlijk'

De hoeveelheid merchandise van Taylor Swift die de afgelopen dagen bij de Johan Cruijff ArenA verkocht is, is "uitzonderlijk". Arnoud Maas, eigenaar van Arnie Merch, heeft dit niet eerder meegemaakt. Zijn bedrijf verzorgt de verkoop van alle merchandise bij concerten in het Amsterdamse stadion, maar ook bij de Ziggo Dome en AFAS Live.