Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De leukste herfstuitjes in Groningen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De leukste uitjes in Groningen tijdens de herfstvakantie / Foto: Marleen Annema
Voor je het weet is het weer oktober en zijn de kinderen een weekje thuis. Tijd voor wat quality time. Ben je daarvoor op zoek naar leuke uitjes in Groningen? Dan stopt de zoektocht hier! Wij hebben de leukste kindvriendelijke uitjes in de provincie voor jou op een rijtje gezet.

Forum, Groningen

Om de lijst af te trappen gaan we naar het Forum in de stad Groningen. Daar worden altijd leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, maar speciaal tijdens de herfstvakantie organiseren zij er nog een heleboel meer! Eigenlijk is het Forum al een reisje op zich waard.

Zo is het Forum één van de festivallocaties van het Cinekid Festival. Van 23 tot en met 28 oktober staat het Forum in het teken van het festival. Er worden allerlei kinderfilms vertoond en er is zelfs een Virtual Reality-Bios! Dat mag wat kosten zul je denken. Maar nee: voor 3,50 euro heb je al een ticket!

Op zoek naar meer informatie of de andere activiteiten in het Forum? Klik dan op .

Springkussenfestival Martini Plaza

Deze herfstvakantie wordt het Martini Plaza in Groningen omgetoverd tot een gigantische indoor springkussen. Met in totaal 12.000 vierkante meter aan springkussens zijn jouw kinderen gegarandeerd de hele dag zoet.

De springkussens staan er van 24 oktober tot en met 26 oktober. Kaartjes kun je bestellen. Voor ouders en kinderen tot en met twee jaar oud is entree gratis.

Herfstknutselmiddag Universiteitsmuseum

Knutsel en experimenteer als een echte wetenschapper tijdens de herfstknutselmiddag in het Universiteitsmuseum van de Groningen Universiteit. Van donderdag 26 oktober tot en met zaterdag 28 oktober kunnen jonge uitvinders aan de slag met onder andere glas-in-lood beestjes, origami vouwen en experimenten uitvoeren.

Naast de knutselmiddag kunnen kinderen ook meedoen aan een speurtocht bij de Mastermind-voorstelling van het museum. Er zijn ook veel leuke opstellingen voor kinderen, zoals een zenuwspiraal en vergrootglazen om objecten te bekijken.

Tickets:

Halloween in Nienoord

Het is griezelen geblazen deze herfstvakantie op Landgoed Nienoord. Het hele park is griezelig aangekleed en overal kun je vriendelijke heksen en vrolijke spoken tegen het lijf lopen. Er worden verschillende griezelshows georganiseerd, er is een griezelspeurtocht en kinderen kunnen meedoen aan het griezelspel. Er een speciale zone gewijd aan de Halloweenactiviteiten, de ‘Spookyzone’.

Meer weten? Kijk dan .

Magisch Samhain in Vesting Bourtagne

Tijdens het Magische Samhain in Vesting Bourtagne reis je door een wereld vol met geesten, tijdreizigers en andere figuren. Het is een van de oudste feesten die al duizenden jaren wordt gevierd door de Kelten. De herfst was voor hun een belangrijk moment om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar en om in contact te komen met de geestenwereld.

Leuk in Bourtagne: de kinderen (en jijzelf) kunnen verkleed naar de vesting komen. Doe je dat, dan krijg je ook nog eens korting op entree.

Voor meer informatie en tickets kun je volgen.

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.