Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kindvriendelijke uitjes in Noord-Holland voor tijdens de herfstvakantie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 10 min
location_on [xx]km
Kindvriendelijke uitjes in Noord-Holland voor tijdens de herfstvakantie
Na een paar maandjes de kids weer naar school te hebben gebracht, begint volgende week de eerste vakantie van het schooljaar voor noord en midden Nederland: de herfstvakantie. Het is gedaan met de rust en vrede. Dan maar op zoek naar iets leuks om ze af te leiden. Geen idee waarmee? Nou, wij gelukkig wel! Hier is speciaal voor jou een lijstje met de leukste uitjes in Noord-Holland tijdens de herfstvakantie. Deze zijn zowel gratis als betaald, er staat voor iedereen wat leuks in de lijst.

Marinemuseum Den Helder

Op zoek naar een leuk uitje dat niet alleen interessant is voor de kinderen, maar ook voor jou? Ga dan naar het Marinemuseum in Den Helder. Ook deze herfstvakantie organiseert het museum allerlei activiteiten. In de voorstelling ‘Geheime dieptes’ word je meegenomen naar de tijd van de Koude Oorlog en stapt matroos Bertus aan boord van onderzeeboot Tonijn. Je leert hier hoe zij overleven onder water en hoe een noodsituatie in een onderzeeër eruitziet.

Ook is er een gratis speurtocht uitgezet, speciaal voor kinderen.

Wil je weten wat er nog meer te beleven is in het Marinemuseum? Klik dan op deze link.

Bakkerijmuseum Medemblik

Nee, je gaat hier geen gestolen schilderijen aantreffen, maar wel brood. Heel veel brood. Grapje natuurlijk, dat valt reuze mee. Wat niet meevalt daarentegen is het aanbod kinderactiviteiten dat het museum biedt tijdens de vakantie. Kinderen kunnen meehelpen met het versieren van paddenstoelenkoeken, met marsepein, glazuur en andere lekkernijen. En die marsepein, die kunnen kinderen zelf boetseren!

Geïnteresseerd? Bekijk hier dan meer informatie!

Nazomerkermis Purmerend / Oudhollandse kermis Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)

In het Zuiderzeemuseum is het altijd een feestje, maar wanneer de Oudhollandse Kermis naar Enkhuizen komt dan gaat het dak er helemaal af. Van 14 tot en met 29 oktober kun je hier genieten van kermisattracties uit de 20 eeuw. Zo is er een zwanenzweefmolen, een hoge luchtschommel en een traditioneel carrousel. Wil je weten wat de toekomst jou te bieden heeft? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan de waarzegster.

Op een aantal data is er ook een traditionele poppenkastvoorstelling. Deze wordt gepresenteerd door poppenspeler Egon Adel van poppentheater De Dam. Hij neemt je mee naar de tijd van Jan Klaassen en Katrijn. De voorstellingen vinden drie keer per dag plaats. Voor meer informatie, klik op de link!

Indoor speeltuin De Goudvis Sint Maartensvlotbrug

Mocht het weer niet meezitten maar moeten de kinderen écht even wat energie kwijt, neem dan eens een kijkje in de indoor speeltuin De Goudvis. Terwijl jij lekker aan de koffie of thee zit kunnen jouw kinderen zich heerlijk uitleven in drie overdekt speelparadijzen en meer dan 2.200 vierkante meter speelplezier. Glijbanen, slangentrappen en een kabelbaan, je noemt het en je zult het vinden.

Bekijk hier de openingstijden en tarieven.

Museum van de 20 eeuw: LEGO, Hoorn

Het Museum van de 20 eeuw heeft superleuke expositie “90 jaar LEGO” voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen met de enorme collectie LEGO die het museum heeft verzameld. En wegens het succes van de expositie duurt deze nog veel langer dan de herfstvakantie. Dus ook als je in de vakantie geen tijd hebt, dan kun je later alsnog van de expositie genieten!

Bekijk hier het volledige programma.

Met deze vijf leuke kinderactiviteiten kun je de hele week jouw kinderen zoet houden. Heb jij meer suggesties? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel!

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.

10 juli '24 ( 9:18)

Budgetmaatschappijen vervuilen minder dan traditionele vliegmaatschappijen

Wie binnen Europa wil vliegen – als je dat überhaupt al wilt – is het beste uit met een budgetmaatschappij. Niet alleen zijn deze over het algemeen een stukje goedkoper dan de traditionele maatschappijen, ze zijn ook efficiënter en dus minder vervuilend. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. Naast efficiëntie vervoeren zij vaak ook minder overstappers en vliegen ze met zuinigere toestellen, meldt de Consumentenbond. 

09 juli '24 ( 9:52)

‘Gebruik tijdens vakantie geen openbare wifi en start smartphone elke dag opnieuw op’

Het is erg verleidelijk om een openbaar wifi-netwerk te gebruiken wanneer je op vakantie geen internet hebt. Die vind je overal: in cafés, op vliegvelden of in winkelcentra. Toch is het verstandig om deze niet of zo min mogelijk te gebruiken. Het kan zomaar voorkomen dat een cybercriminelen hiermee jouw persoonlijke gegevens proberen te stelen. Veel openbare wifi-netwerken zijn onbeveiligd en gebruiken geen versleuteling. Dat maakt het gemakkelijk voor criminelen om gegevens die mensen ontvangen en versturen te onderscheppen, meldt softwarebedrijf Visma. 

05 juli '24 ( 9:15)

Hoeveelheid verkochte merchandise Taylor Swift is 'uitzonderlijk'

De hoeveelheid merchandise van Taylor Swift die de afgelopen dagen bij de Johan Cruijff ArenA verkocht is, is "uitzonderlijk". Arnoud Maas, eigenaar van Arnie Merch, heeft dit niet eerder meegemaakt. Zijn bedrijf verzorgt de verkoop van alle merchandise bij concerten in het Amsterdamse stadion, maar ook bij de Ziggo Dome en AFAS Live.