Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kindvriendelijke uitjes in Noord-Holland voor tijdens de herfstvakantie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 10 min
location_on [xx]km
Kindvriendelijke uitjes in Noord-Holland voor tijdens de herfstvakantie
Na een paar maandjes de kids weer naar school te hebben gebracht, begint volgende week de eerste vakantie van het schooljaar voor noord en midden Nederland: de herfstvakantie. Het is gedaan met de rust en vrede. Dan maar op zoek naar iets leuks om ze af te leiden. Geen idee waarmee? Nou, wij gelukkig wel! Hier is speciaal voor jou een lijstje met de leukste uitjes in Noord-Holland tijdens de herfstvakantie. Deze zijn zowel gratis als betaald, er staat voor iedereen wat leuks in de lijst.

Marinemuseum Den Helder

Op zoek naar een leuk uitje dat niet alleen interessant is voor de kinderen, maar ook voor jou? Ga dan naar het Marinemuseum in Den Helder. Ook deze herfstvakantie organiseert het museum allerlei activiteiten. In de voorstelling ‘Geheime dieptes’ word je meegenomen naar de tijd van de Koude Oorlog en stapt matroos Bertus aan boord van onderzeeboot Tonijn. Je leert hier hoe zij overleven onder water en hoe een noodsituatie in een onderzeeër eruitziet.

Ook is er een gratis speurtocht uitgezet, speciaal voor kinderen.

Wil je weten wat er nog meer te beleven is in het Marinemuseum? Klik dan op deze link.

Bakkerijmuseum Medemblik

Nee, je gaat hier geen gestolen schilderijen aantreffen, maar wel brood. Heel veel brood. Grapje natuurlijk, dat valt reuze mee. Wat niet meevalt daarentegen is het aanbod kinderactiviteiten dat het museum biedt tijdens de vakantie. Kinderen kunnen meehelpen met het versieren van paddenstoelenkoeken, met marsepein, glazuur en andere lekkernijen. En die marsepein, die kunnen kinderen zelf boetseren!

Geïnteresseerd? Bekijk hier dan meer informatie!

Nazomerkermis Purmerend / Oudhollandse kermis Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)

In het Zuiderzeemuseum is het altijd een feestje, maar wanneer de Oudhollandse Kermis naar Enkhuizen komt dan gaat het dak er helemaal af. Van 14 tot en met 29 oktober kun je hier genieten van kermisattracties uit de 20 eeuw. Zo is er een zwanenzweefmolen, een hoge luchtschommel en een traditioneel carrousel. Wil je weten wat de toekomst jou te bieden heeft? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan de waarzegster.

Op een aantal data is er ook een traditionele poppenkastvoorstelling. Deze wordt gepresenteerd door poppenspeler Egon Adel van poppentheater De Dam. Hij neemt je mee naar de tijd van Jan Klaassen en Katrijn. De voorstellingen vinden drie keer per dag plaats. Voor meer informatie, klik op de link!

Indoor speeltuin De Goudvis Sint Maartensvlotbrug

Mocht het weer niet meezitten maar moeten de kinderen écht even wat energie kwijt, neem dan eens een kijkje in de indoor speeltuin De Goudvis. Terwijl jij lekker aan de koffie of thee zit kunnen jouw kinderen zich heerlijk uitleven in drie overdekt speelparadijzen en meer dan 2.200 vierkante meter speelplezier. Glijbanen, slangentrappen en een kabelbaan, je noemt het en je zult het vinden.

Bekijk hier de openingstijden en tarieven.

Museum van de 20 eeuw: LEGO, Hoorn

Het Museum van de 20 eeuw heeft superleuke expositie “90 jaar LEGO” voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen met de enorme collectie LEGO die het museum heeft verzameld. En wegens het succes van de expositie duurt deze nog veel langer dan de herfstvakantie. Dus ook als je in de vakantie geen tijd hebt, dan kun je later alsnog van de expositie genieten!

Bekijk hier het volledige programma.

Met deze vijf leuke kinderactiviteiten kun je de hele week jouw kinderen zoet houden. Heb jij meer suggesties? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel!

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.