Wiegand Waterrides neemt Van Egdom waterglijbanen over

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Van Egdom Recreatietechniek, een grote internationale speler op het gebied van waterglijbanen, werd eerder dit jaar failliet verklaard. Het Duitse Wiegand Waterslides neemt een deel van het bedrijf en het personeel over. De productiefaciliteit in Emmeloord wordt niet overgenomen. Wiegand heeft namelijk al haar eigen productielocaties. Dat meldt Pretwerk.  

Wiegand heeft de mallen en kennis overgenomen waarmee de continuïteit en het onderhoud bij de waterglijbanen kan worden geborgd. De onderhoudscontracten voor waterglijbanen werden in het verleden door Van Egdom aangeboden via hun dochtermaatschappij Glijbaan Services, maar Wiegand heeft deze contracten niet overgenomen. Wiegand benaderd wel de eigenaren van een Van Egdom glijbaan of zij een servicecontract bij Wiegand willen afsluiten. Ook de garanties van de ouder waterglijbanen zijn geen onderdeel van de overname.

Cyclone 

Marnix Heijerman van Wiegand legt uit dat de overname zeer aantrekkelijk was voor Wiegand. “We krijgen er nu veel modellen van waterglijbanen bij. Ook soorten die wij voorheen niet zelf konden maken, zoals bijvoorbeeld de Cyclone en de wildwaterbaan.”

Door: Nationale Recreatiegids / Femke van Arendonk