Meer buitenlandse toeristen naar Nederland tijdens Kerstperiode

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De internationale boekingen voor de kerstperiode van dit jaar zijn aanzienlijk gestegen: een stijging van 66 procent. De meest opvallende stijgingen zijn die van het aantal boekingen vanuit Duitsland (71 procent) en een toename van 37 procent meer boekingen vanuit België. Deze boekingen werden ook eerder gedaan dan voorgaande jaren, gemiddeld vier maanden van tevoren in plaats van drie maanden. Deze conclusies zijn getrokken naar aanleiding van een onderzoek van Belvilla by OYO. Dit meldt Hospitality Management.

Belvilla by OYO ziet het aantal boekingen voor Nederlandse hotels tijdens de Kerstperiode toenemen. Deze conclusies blijken uit boekingsdata van de vakantiehuizengigant. 70 procent van de boekingen voor Kerst vanuit ons land betreffen een buitenlandse locatie.

Internationale boekingen stijgen

Veel Nederlanders boeken hun hotel in het buitenland tijdens Kerst. Maar het omgekeerde is ook van sprake: de internationale boekingen in Nederland rond Kerst zijn met 66 procent gestegen. Er is een stijging van 71 procent onder Duitse toeristen en een toename van 37 procent van bezoekers uit België. Zij reserveren gemiddeld ook een maand eerder dan voorheen, vier maanden in plaats van drie.

Het niveau van boekingen rond deze periode zit op hetzelfde niveau als vorig jaar rond deze tijd en is tweemaal het niveau van 2020. Daarmee is het aantal boekingen weer op hetzelfde niveau als in 2019.

Zeker zijn van een hotel

Niet alleen de toeristen die naar Nederland komen maken hun boekingen eerder. Ook Nederlanders willen zeker zijn van een overnachting in een hotel. Daarom reserveerden zij dit jaar hun hotel vijf maanden van tevoren. Afgelopen jaar was dit vier maanden. Het aantal verblijven van elf dagen is gestegen met 31 procent; het aantal verblijven van zeven dagen met 19 procent. Deze stijgingen zijn beide ten opzichte van vorig jaar.

Door: Nationale Recreatiegids