Efteling directeur neemt voorzitterschap Club van Elf op zich

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, wordt de nieuwe voorzitter van de Club van Elf, de vereniging van 24 toonaangevende Nederlandse dagattracties. Voormalig voorzitter Mascha Taminiau, van Walibi Holland, geeft na tien jaar het hamertje over. Dit meldt Pretwerk. 

De Club van Elf viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. De organisatie ontstond na een protestbijeenkomst tegen de autoloze zondag, die in 1973 zou worden ingevoerd als maatregel tegen de toenmalige energiecrisis. Net als toen staat de recreatiesector voor grote uitdagingen. Hoge energieprijzen zorgen nu voor kopzorgen en de gevolgen van de pandemie zijn nog altijd voelbaar. 

Belang van recreatie

De nieuwe voorzitter benoemd het feit dat de afgelopen jaren hebben laten zien hoe belangrijk het is dat mensen kunnen ontspannen en recreëren. Hij wil dit belang dan ook duidelijk maken en zal met de Club van Elf dit belang bij beleidsmakers benadrukken. 

De 24 leden van de Club van Elf ontvangen jaarlijks rond de 27 miljoen bezoekers in spraakmakende attractieparken, musea, dierentuinen en stadsattracties en bieden ruim 10.000 Nederlanders een baan. 

Door: Nationale Recreatiegids