Actiegroep wil dat gemeente komst groot vakantiepark TopParken heroverweegt

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Stichting Vrienden van de Groene Kraaij vinden dat de gemeente Land van Cuijk de aanleg van een groot vakantiepark van TopParken bij de Kraaijenbergse Plassen moet heroverwegen. De kritische bewoners van het gebied vrezen ervoor dat er nog een vakantiepark bij komt waar geld wordt witgewassen. Dit meldt de Gelderlander. 

Vrienden van de Groene Kraaij zijn tegen grootschalig toerisme in rustige plassengebieden en hebben twijfels over de betrouwbaarheid van TopParken. “Het wordt steeds meer duidelijk dat veel vakantieparken een bron zijn van witwassen van crimineel geld”, schrijven ze aan de gemeente Land van Cuijk.

Onzuivere geldstromen

TopParken kwam laatst enigszins in opspraak toen de Rabobank besloot de organisatie geen nieuwe leningen te geven. De huisbankier onderzoekt of er sprake is van mogelijk onzuivere geldstromen. Volgens TopParken is er echter geen sprake van het stopzetten van financiering, ook niet door de Rabobank. Ook zou het geen onderwerp van onderzoek zijn door justitie of de Belastingdienst.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky