Op 13 december uitspraak in hoger beroep veiling FM-frequenties

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet op dinsdag 13 december uitspraak in het hoger beroep dat meerdere Nederlandse radiopartijen hebben ingediend tegen het besluit van de rechter over de herverdeling van de landelijke FM-frequenties. Dat bevestigt een woordvoerder van het CBb na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

De rechter zette in juli een streep door het plan van de vorige minister van Economische Zaken om de huidige zendvergunningen, die op 31 augustus aflopen, met drie jaar te verlengen. Dat besluit was genomen om de radiostations tijd te geven om te herstellen van de lage advertentie-inkomsten in coronatijd. Radiostation KINK, dat nu niet over een FM-frequentie beschikt, spande daarop een rechtszaak aan omdat het station twijfels had bij die coronaschade en een noodverlenging disproportioneel vond.

Hoger beroep

Micky Adriaansens, de huidige minister van Economische Zaken, maakte in augustus bekend niet in hoger beroep te gaan tegen het besluit en nog dit najaar met een voorstel te komen voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. Talpa liet daarop weten "teleurgesteld" te zijn in de minister en daarom zelf in hoger beroep te gaan. Onder Talpa vallen Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. Toenmalig hoofdredacteur van BNR, Mireille van Ark, liet weten "ook genoeg aanknopingspunten" te zien voor een succesvol hoger beroep. RadioCorp, waar SLAM! en 100% NL onder vallen, liet ook weten in hoger beroep te gaan.