Overijsselse recreatiesector is vitaal en heeft gunstig toekomstperspectief

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In een vitaliteitsscan van Bureau voor Ruimte en Vrije tijd onder 158 bedrijven in de dagrecreatieve sector van Overijssel is naar voren gekomen dat de bedrijven goed presteren en vitaal zijn. Dit meldt Pretwerk. 

De resultaten van het onderzoek betekent dat de voorzieningen er goed voor staan: de kwaliteit en het toekomstperspectief is hoog. Slechts 11 procent is ‘niet vitaal’ bevonden. Met een vitale sector wordt in het onderzoek gedoeld op een gevariëerd aanbod, waar toeristen van buiten de provincie kunnen recreëren, maar ook waar inwoners afwisselende uitjes kunnen beleven. Daarnaast moet de kwaliteit van de faciliteiten goed zijn en de hygiëne ook in orde. Voor het overgrote deel van de bedrijven is dat dus het geval. 

Gedateerde websites

Volgens het rapport zijn de meeste bedrijven goed onderhouden, eigentijds en met een gunstige ligging. Ruim de helft van de bedrijven vertoont goed tot uitstekend ondernemerschap, wat zich uit een goede online vindbaarheid, hogere investeringen en zicht op veranderingen in de markt. Ook zien bedrijven veelal een stijgende lijn hun bedrijfsresultaten en bezoekersaantallen. Er zijn echter wel verbeterpunten, zo zijn veel websites gedateerd of niet goed onderhouden. Daarnaast is het in de sector lastig om (jonge) vrijwilligers te vinden. Voor veel culturele instellingen is de afhankelijkheid van subsidies ook te groot bevonden. 

Door: Nationale Recreatiegids