Onderzoek wijst uit dat de toerist vooral praat over duurzaamheid

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft onderzoek gedaan naar hoe de gemiddelde toerist denkt over duurzaamheid in zijn reizen. 52 procent van de ondervraagden geeft aan rekening te willen houden met het klimaat bij het boeken van een vakantie. Bijna 44 procent is ook bereid extra te betalen voor duurzame opties. Maar slechts 39 procent geeft aan ook daadwerkelijk rekening gehouden te hebben met duurzaamheid tijdens de laatste vakantie. Dit meldt Pretwerk. 

Volgens de directeur van het NBTC geeft het onderzoek aan dat een groeiende groep duurzame transportmiddelen steeds serieuzer overweegt. Die keuze wordt niet alleen gemaakt op basis van duurzaamheid, maar ook omdat er bij de luchthavens op dit moment vaak chaos heerst en omdat bijvoorbeeld vliegreizen duurder worden. Hierdoor stappen ook meer mensen over naar duurzamere middelen van vervoer zoals de trein. 

Nederlanders onderaan

In Nederland wordt echter nog relatief weinig duurzaam gereist in de praktijk. Het vliegtuig blijft nog altijd het meest gebruikte vervoersmiddel. Het onderzoek toont aan dat Amerikanen en Britten veel bewuster bezig zijn met de effecten van hun reis dan Nederlanders en Belgen dat zijn. 

Door: Nationale Recreatiegids