Friese recreatiebranche geeft zomer van 2022 een hoog cijfer

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vanaf vandaag zijn de schoolvakanties in Noord-Nederland beindidg. Dat betekent dat de recreatiesector kan terugblikken op de resultaten van 2022. Verschillende kenners en ondernemers geven de zomer een hoog cijfer. Dit meldt het Friesch Dagblad.  

Waterrecreatie

Een voorbeeld van een goedlopende zomer in een Friese onderneming is vakantiepark De Schreiershoek in Dokkum. In dit park zijn vele chalets, ‘tiny-houses’ en boomhuizen te vinden die doorgaans volledig werden volgeboekt. Het zal volgens de directie liggen aan het lekkere weer en de sloepen, bootjes en kano’s die er verhuurd worden.

De prognose voor 2022 was dat veel Nederlanders vooral naar het buitenland op vakantie zouden gaan. Toch bleven velen liever hier nadat zij het land tijdens de coronapandemie hadden ontdekt. Tot aan het laatste weekend zaten veel Friese recreatiebedrijven tot de nok toe vol.

Bijna een miljoen bezoekers 

Toerismebedrijf Arcadia becijferde dat het ging om ruim 800.000 bezoekers in ongeveer honderd dagen. 300.000 van die bezoekers kwamen af op het internationale zeilevenement ‘The Tall Ships Races in Harlingen’.

Door: Nationale Recreatiegids