Onontdekt strand Delfzijl blijft betaalbaar en rustig tijdens recorddroogte

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Gratis parkeren wordt steeds meer een unicum bij Nederlandse stranden. Aan de grote kuststranden van Zuid- en Noord-Holland lijkt het soms wel de Côte d’Azur. Toch zijn nog niet alle Nederlandse stranden bestemd voor een goedbetaald publiek. In Delfzijl kun je in alle rust afkoelen bij het water van de Eemsmonding. Dit meldt Dagblad van het Noorden.  

Beperkte drukte

Het strand in Delfzijl valt doorgaans buiten de blik van vele badgasten. Zij zullen veel sneller kiezen voor strandjes in en rondom de stad Groningen of het Lauwersmeer. Wat deze stranden gemeen hebben is dat ze doorgaans er druk kunnen zijn. In Delfzijl blijft de drukte doorgaans beperkt.

Faciliteiten  

De keerzijde aan het strand van Delfzijl is het beperkte aantal faciliteiten. Zo is er geen strandpaviljoen en weinig tot geen beschutting op het strand. Ondernemers met connecties binnen de gemeente hopen hier in de toekomst verandering in te brengen. Ook ontbreekt de mogelijkheid om een strandtent of een bedje te huren. Toch zien sommige gasten dit laatste juist als een voordeel omdat het de massa’s op afstand houdt.

Door: Nationale Recreatiegids