Maastricht heeft plannen voor groene recreatie op het Orleansplein

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Orleansplein in Maastricht is volgens een lokale werkgroep toe aan een groene facelift. Nieuwe stroken gras, zitgelegenheden en sfeerverlichting moeten van de wijk een aantrekkelijke moderne ontmoetingsplaat maken. Dit meldt RTV Maastricht.  

Opknapbeurt 

Volgens bewoners is de wijk toe aan een grondige rennovatie. Verleden week kwamen betrokkenen samen om de hoognodige aanpassingen op de agenda te zetten. Hieronder vallen nieuwe bankjes, prullenbakken en het weghalen van overbodige fietsen.

Vanuit het burgerparticipatieproject kwam naar voren dat vooral vergroening een belangrijke eis is voor het revitaliseren van de wijk. Dit wil de werkgroep bereiken met verhoogde boomspiegels, aangeplante struiken en bloemen en nieuwe speeltoestellen. Verder hoopt de werkgroep mediterrane sfeerverlichting en een zitgelegenheid te plaatsen.

Recreatievriendelijk  

De wijk zal door deze aanpassingen een stuk recreatievriendelijker worden. Hoewel er nog geen sprake is van horecagelegenheden is het in de toekomst goed mogelijk dat hier een bruisende groene wijk ontstaat met bijkomstige faciliteiten.

Door: Nationale Recreatiegids