27 procent meer bedrijven in de recreatiebranche gestopt vergeleken vorig jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat april de tweede maand op rij was dat er meer bedrijven vrijwillig stopten vergeleken met 2021. In totaal waren het 12109 bedrijven, 27 procent meer dan vorig jaar. Dit meldt Nu.nl.  

Steun

Deze getelde bedrijven zijn voor hun faillissement vroegtijdig gaan stoppen. Nu het coronasteunpakket is afgebouwd konden veel ondernemers niet meer overeind blijven. Voorheen kregen ze bijvoorbeeld uitstel van belasting. Nu ze deze belastingen alsnog moeten betalen liepen de kosten te hoog op voor sommige ondernemers.

Stoppen of failliet  

Hoewel het lijkt alsof het aantal faillissementen met 94 erg laag is betekent het einde van een bedrijf precies hetzelfde voor de maatschappij. Naast het feit dat er een dienst verdwijnt verliezen veel mensen hun loon; of dit nou door een faillissement of een vrijwillige stop gebeurt maakt verder niet zoveel uit.

Nieuwkomers 

Ook het aantal gestarte bedrijven over april is iets lager dan vorig jaar. Hierin ziet men wel een groot aandeel voor de horeca-, cultuur- en recreatiebranche. Dankzij het heropenen van de samenleving kunnen mensen weer zonder beperking buitenshuis consumeren.

Door: Nationale Recreatiegids