Groene ondernemers kunnen deze conferentie niet missen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op 23 en 24 mei komen de knapste koppen op het gebied van milieuvriendelijke huisvesting bij elkaar om te brainstormen over een plan voor betaalbare duurzame woningbouw. Tijdens de conferentie Affordable Zero-Energy-Housing for Small Households te Almere worden enkele wereldwijde pilots tijdens de Floriade gepresenteerd. Dit meldt RO Magazine en Stadszaken.  

Sinds 2018 probeert de EU te achterhalen hoe het mogelijk is om aan de alsmaar toenemende vraag naar woningen te voldoen. Naast degelijk onderdak is het ook van belang dat nieuwe woningen duurzaam zijn. Door het fonds ‘Interreg North-West Europe Housing 4.0 Energy’ hebben onderzoekers uit Vlaanderen, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland gekeken naar een reeks pientere initiatieven om woningen massaal te vergroenen.

Tijdens het evenement worden de resultaten van het project gepresenteerd. Tevens zijn er vele workshops, sprekers en debatten die alle uitdagingen van de groene stedenbouw verkennen. Aanmelden kan via deze website.

Door: Nationale Recreatiegids