Noord-Hollandse cultuursector nu ook digitaal inzichtelijk

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
De provincie Noord-Holland is druk bezig geweest met het digitaliseren van haar cultuur- en erfgoedbeleid. Sinds kort kunnen geïnteresseerden die alles willen weten over de rijke historische cultuurlandschappen alles vinden in een overzichtelijk online magazine. Dit meldt de provincie Noord-Holland. 

Wat is het cultuur- en ergoedbeleid? 

Onder het beleid vallen monumenten, archeologische opgravingen en historische plekken die soms al eeuwen bewaard worden of een speciale status hebben gekregen. Deze culturele trekpleisters trekken vele wandelaars en toeristen naar Noord-Holland. De Provincie acht het daarom noodzakelijk om helder te communiceren over de instandhouding van haar cultuur en verleden. Dankzij de het digitale magazine kunnen inwoners, bezoekers en ondernemers inzicht krijgen in de beschikbare subsidies en lopende projecten. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van een negentiende-eeuwse pand.  

Realisatie  

Ook heeft de Provincie in 2021 enkele doelen gesteld voor het behouden van cultuurhistorie en culturele infrastructuur. Bij de uitvoering hiervan kan de Provincie opdrachtgever of beleidsontwikkelaar zijn. Als eerste moet het cultuurlandschap worden getransformeerd in een aantrekkelijke sector. Ten tweede wil de Provincie leegstand voorkomen met behulp van herbestemming en verduurzaming. Ten slotte moet culturele infrastructuur gemakkelijk bereikbaar zijn voor burgers en toeristen.

Ter ondersteuning van deze kerndoelen zijn er overzichtelijke websites voor lopende projecten en mogelijk subsidieaanvragen. Benieuwd naar de lopende projecten op het gebied van cultureel erfgoed? Bezoek deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids