Zeilscholen HISWA-RECRON zien zomercursussen weer zitten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De zeilscholen die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON denken vanaf 5 juli weer te kunnen starten met zomercursussen. Dit komt deels door het opheffen van de maatregel voor jongeren tot en met 18 jaar om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Zo kunnen weer lessen met tweemanszeilboten en kielboten worden gegeven. De sector heeft een protocol opgesteld om zeillessen tijdens corona werkbaar te maken. Dit meldt HISWA-RECRON. 

Ook volwassenen kunnen weer lessen volgen, uiteraard met anderhalve meter afstand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan privélessen of lessen volgen op afstand. De afgelopen paar weken deden enkele zeilscholen dit ook al.

Volgens HISWA-RECRON is het voor haar zeilscholen goed dat vanaf de zomer weer honderd mensen bij elkaar mogen komen. Zo kunnen de drukke zomerweken van zeilscholen weer doorgaan. De branche heeft wel een protocol opgesteld, waarbij de scholen zich te houden hebben aan de richtlijnen van het RIVM. Friesland heeft al akkoord op het protocol en kan er komende zomer mee aan de slag.

Wat staat er in het protocol?

Een zeilweek mag volgens het protocol alleen van start met deelnemers en begeleiders zonder gezondheidsklachten. Omdat mensen zomaar kunnen claimen gezond te zijn, zal gecontroleerd worden met enkele controlevragen die het RIVM heeft opgesteld. Het risico op verspreiding van eventuele corona wordt beperkt door ieder groep af te sluiten van de wereld om zich heen en alleen contact te laten hebben met een vaste groep begeleiders. 

Door: Nationale Recreatiegids