Provincie Noord-Brabant blijft investeren in vrijetijdssector

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De provincie Noord-Brabant blijft ook in 2020 investeren in VisitBrabant, de marketingorganisatie van de Zuid-Nederlandse provincie. Er wordt daarvoor een begrotingssubsidie van 1,6 miljoen euro verstrekt. Dit meldt de provincie Noord-Brabant.
De afgelopen jaren heeft VisitBrabant zich ingezet om het vrijetijdsaanbod in Brabant duurzaam te ontwikkelen en te vermarkten. Daarin heeft zij, mede dankzij haar partners, al veel bereikt. De komende periode focust VisitBrabant op het versterken van de verbinding tussen cultuur, erfgoed, natuur en economie. 
 

Kwalitatieve groei

 
Daarnaast zet VisitBrabant zich in voor kwalitatieve groei van het bezoekersaantal in Brabant, door gerichte inzet op doelgroepen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld inwoners van Nordrhein-Westfalen. Naast deze activiteiten wordt ook ingezet op de structurele projecten Convention Bureau, Routebureau Brabant en Monitoring.
 

VisitBrabant

 
VisitBrabant is opgericht door provincie Noord-Brabant en werkt nauw samen met alle partijen in de Brabantse vrijetijdssector. Uiteraard met alle recreatieaanbieders, maar ook met overheden, koepelorganisaties en partijen uit aanpalende sectoren. VisitBrabant is daarmee hét loket voor de Brabantse vrijetijdssector en zorgt voor verbindingen tussen en met partijen die bijdragen aan de doelstelling: meer bezoekers, meer bestedingen en meer banen.
 
Door: Nationale Recreatiegids