Finale NK Stress tijdens tweede editie Stresstival

Door Redactie Nationale Recreatiegids
7 min
Op donderdag 7 november vindt de tweede editie van het Stresstival plaats in De Duif in Amsterdam. Het festival is geheel gewijd aan stressmanagement én is dit jaar het decor voor de finale van het eerste NK Stress, die zal worden gefloten door topscheidsrechter Björn Kuipers. Dit meldt Charlie Jones.
Het Stresstival besteedt aandacht aan de positieve kant van stress. Het festival wil met een knipoog de verkeerde kijk op stress aan de kaak stellen.
 

Tegen de heersende opinie in

 
De huidige kijk op omgaan met stress focust vooral op stress voorkomen en bestrijden. Suzan Kuijsten,  die zichzelf stressverbeteraar noemt, vindt dit een verkeerde kijk op het fenomeen. Stress wordt volgens haar nog te veel als iets slechts gezien, als iets wat de oorzaak is van minder werkplezier, een burn-out of spanningen op de werkvloer. Kuijsten: “Stress is in beginsel hartstikke functioneel. Het geeft je extra energie en focus. Het helpt je om scherp te zijn bij een sollicitatie, je deadlines te halen of op tijd te komen. We zijn dus gek op stress. Maar als je altijd maar strest en niet voldoende herstelt, gaat je stress-systeem haperen. Dan heb je inderdaad hét recept voor een burn-out in handen. Stress op zich is dus niet het probleem, maar vooral het gebrek aan herstel.” Om dat inzicht aan de man te brengen, organiseerde Suzan vorig jaar het eerste Stresstival. Het werd zo’n succes, dat nu dus een tweede editie volgt op 7 november in De Duif in Amsterdam.
 

Experts in slim stressen

 
Tijdens het Stresstival laten drie sprekers hun positieve licht schijnen op stress, met als doel mensen een andere kijk op stress geven. Allen zijn ze expert in slim stressen, ofwel: hoe je stress vóór je kan laten werken. Zo vertelt Nederlands bekendste voetbalscheidsrechter Björn Kuipers over succesvol presteren onder druk. De bekende Vlaamse breinexpert Elke Geraerts neemt de aanwezigen mee in de fascinerende wereld van technostress. Tot slot brengt Suzan Kuijsten je zelf met verfrissende voorbeelden áán de stress.
 

Finale eerste NK Stress

 
Als klapstuk van het Stresstival wordt de finale gespeeld van het allereerste NK Stress ooit. Ruim 15.000 mensen hebben meegedaan aan de voorrondes via nkstress.nl. Vier finalisten zijn geselecteerd die onder begeleiding van Björn Kuipers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Stress 2019. De winnaar is de slimste stresser en wint naast eeuwige roem ook een grote wisselbeker. De finale wordt gespeeld met behulp van de award-winning VR-game Stressjam.
 
Het Stresstival vindt plaats op donderdag 7 november in de kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht. Voor de kaartverkoop, ga naar stresstival.avayo.nl
 
Door: Nationale Recreatiegids