GlampingLodges overgenomen door LuxeTenten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Tentfabrikant GlampingLodges is per direct overgenomen door LuxeTenten. GlampingLodges is onder meer bekend van Dorema, Alpenkreuzer en De Waard, en is onderdeel van de Sunshine Group. Luxetenten is marktleider op het gebied van zogeheten glampingtenten en safarilodges. Samen willen de twee Nederlandse ondernemingen wereldwijd marktleider worden. Dit meldt de Recreatie Vakbeurs.
Marcel Beekman, de algemeen directeur van de Sunshine Group, en Ivo van der Vlis, de algemeen directeur en mede-eigenaar van LuxeTenten, zijn enthousiast over de deal. Met de samenwerking willen ze vooral sterk inzetten op de drie ‘vlaggenschepen’ Dorema, Alpenkreuzer en De Waard, en de productie hiervan op de lange termijn waarborgen. 
 

Glampingmarkt is groeimarkt

 
Volgens Van der Vlis groeit de glampingmarkt gestaag met twintig tot dertig procent per jaar. De samenwerking tussen de twee tentenmakers, die gezamenlijk tot de drie grootste safaritentproducenten van Nederland behoren, wordt gezien als een echte win-winsituatie. Ontslagen zullen er niet vallen:  al het personeel van GlampingLodges zal volledig overgaan naar LuxeTenten.  
 
Door: Nationale Recreatiegids