Overijssel scoort hoog in vakantieparken-top-10 van Zoover

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Zoover heeft de top 10 bekend gemaakt van beste vakantieparken in Nederland. De beoordelingswebsite deed dit op grond van reviews die tussen augustus 2018 en juli 2019 op Zoover.nl werden geplaatst. Wat blijkt: de hele top 3 is in Overijssel terug te vinden. Dit meldt HISWARECRON.
De parken werden onder meer beoordeeld op zaken als ligging, service, hygiëne, kindvriendelijkheid en de verhouding prijs-kwaliteit. Wanneer er met een geografische blik wordt gekeken naar de uitkomsten, blijkt dat Overijssel het hoogste scoort, zowel kwantitatief als kwalitatief: geen provincie scoort zo vaak en zo hoog in de top 10.
 
De nummer 1 in de lijst, Villapark Eureka uit het Twentse Deurningen, wordt geroemd om z’n ligging in de bosrijke omgeving, kindvriendelijkheid en het voorzieningenniveau. Met een 9,75 heeft het park bijna een maximale score. Op nummer 2 staat Hof van Salland uit Hellendoorn (9,63) en op 3 De Wilde Roos in Ommen (9,56).
 

Ook Landal goed vertegenwoordigd

 
Waar Overijssel de top 3 voor z’n rekening neemt, doet Landal dat met de middensectie van de top 10: plaats 4, 5 en 6 zijn allemaal Landal-parken. Het gaat hierbij respectievelijk om Landal Amerongse Berg (Utrecht), Landal De Waufsberg (Limburg) en Landal Miggelenberg (Gelderland). De top 10 wordt gecompleteerd door Thijmse Berg (Utrecht), De Toffe Peer (Drenthe), Qurios (Noord-Holland) en Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad (Zeeland).
 

Zover Awards 2020

 
Voor deze Zoover-ranglijst nam de website alleen vakantieparken mee die afgelopen twaalf jaar minimaal dertig beoordelingen hadden gekregen. De parken die nu de top 10 vormen zijn allemaal in de race voor een van de Zoover Awards, die begin 2020 worden toegekend aan de accommodaties met de hoogste scores van 2019.
 
Zie voor alle beoordelingen van de vakantieparken de website van Zoover.
 
Door: Nationale Recreatiegids